Малката нощ в Пловдив

Childer_workshops_2013

Нощта на музеите в Пловдив (12 и 13 септември – петък и събота) предлага изключително богата културна програма – в това число и за малките посетители.

Интересно място в програмата на Малката нощ е Музея на авиацията към летище Пловдив в Крумово, където в салона на самолет Ан-24 ще има прожекция на филми, свързани с историята на българската авиация и авиационни шоу програми, интерактивно шоу с мелодии на песни, посветени на различните самолети, демонстрационни полети на леката авиация и изстрелване с катапулт, в което ще могат да вземат участие и посетителите. В четирите сгради на Регионален исторически музей – Пловдив ще се проведе играта Помогни на очите си да виждат, организирана за рехабилитация на слепи хора, а в клуб Библиотеката ще има театрално представление и открит урок по модерни танцови техники за деца.

В детския отдел на Регионална народна библиотека – Пловдив ще се организира творческа работилничка за миникартини на тема: Нощем странни създания странстват по страниците…Престраши се да ги открием заедно! и малките посетители ще могат да се запознаят с българските нощни бесове: караконджули, таласъми, самовили, змейове, полунощници, самодиви, които библиотекарите ще им представят чрез старобългарските митове и легенди. Децата ще могат да си тръгнат с изрисувани маски и да участват в дизайнерско студио за нощни чудовищни същества. Всеки ще може да напише пожелание за лека нощ, но от името на страхотия и да довърши изречението Сред книгите е страшно…!, а създадените произведения ще бъдат изложени в Детския отдел на библиотеката.

В детската програма ще участва и икономическа библиотека Фондация Бауерзакс, която ще представи икономически книги за деца. В читалище Алеко Константинов ще има четене и творческа работилница на тема Продавачът на надежда на Джани Родари, а хлебна къща, Пловдив ще представи Театър на трохите и работилница, в която децата ще имат възможност да участват в един вкусен спектакъл, като сами създават хлебни кукли и хлебна приказка за Стария град.

В пространството на Инкубатор в Капана ще има различни работилници, организирани с помощта на хендмейд творци, които ще работят с деца, а в Конюшните на Царя в Стария град на 13 септември ще можем да посетим концерта Пеем с вас на хор Детска китка с диригент Яна Делирадева.

Още подробности от програмата следете на night.bg.

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *