Зиг-Заг фестивал

Zig-zag_na Sofia disha_2014_2

за деца от 3 до 12 години

17 септември, сряда, от 10:00 до 16:00, в градинката на ъгъла на бул. Черни връх и бул. Ев. и Хр. Георгиеви (квартал Лозенец)

вход свободен 

Международен проект WEAVE ни кани на незабравим детски фестивал за плетене, тъкане и работа с филц – Зиг-Заг. Три техники, които във времето леко избледняват от ежедневието на децата, а всъщност са прекрасен източник на вдъхновение и развитие на концентрацията, моториката и въображението на децата.

На събитието всички деца ще имат възможност да се докоснат до техниките за плетене, тъкане и работа с филц чрез интерактивни, иновативни и интригуващи занимания. Основната идея на проекта е да предостави на децата възможност по интересен и иновативен начин да бъдат запленени от възможностите на текстилните техники и да разберат от къде произлизат тъканите. В трите основни града – Рим, Амстердам и София събитията ще имат едно и също лице, имащо за цел да превърне Зиг-Заг в единно събитие в три различни европейски държави.

На голямото финално събитие Зиг-Заг всички посетители ще имат възможност да научат от къде идват тъканите и как се случва вплитането на нишките под формата на забавна игра. Участниците ще могат да си изберат парче от магазинчето за платове и да направят сами надписа Зиг-Заг, както и да разберат кои материи идват от естествени източници и кои са изкуствено създадени.

 

 

Tags:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *