Детски кът Бисерче вълшебно

сеп. 25, 14 • slider, Книги, УикендNo CommentsRead More »

Cheti_s_men

за деца до 16 години

28 септември, неделя, от 10:00 до 16:00, Борисова градина 

вход свободен

Тази неделя, 28 септември, в Борисовата градина (при Слончето)  между 10:00 и 16:00 часа отваря врати детски кът Бисерче вълшебно, посветен на единствената българска награда за детски книги, в която гласуват децата. В него читателите и слушателите на възраст от 0 до 16 години ще се срещнат с модерната детско-юношеска литература и ще чуят откъси от познати и непознати за тях книги. Специални четци ще пренесат децата в света на приключенията, а ученици от художествената гимназия ще насърчат всички желаещи да разкажат своите любими книги в рисунки.

В кът Бисерче вълшебно малки и големи ще могат да се срещнат с някои от любимите детски писатели като дядо Пънч, Юлка, Любомир Николов, Петя Кокудева и други, за да научат от тях как се измислят приказните истории. Неиздавани досега откъси от хитови поредици ще грабнат вниманието на книжните фенове. Желаещите да се насладят на книжния ден, ще могат да се включат в играта книжен развален телефон, обещаваща много смях и забавления. Всички деца, решили да споделят с присъстващите своите любими книги, ще могат да го направят.

Чети с мен, доведи приятел! – чрез мотото на кампанията организаторите на кът Бисерче вълшебно призовават всички родители да доведат децата си във вълшебния свят на модерната, забавна и интересна детско-юношеска литература и да ги направят част от инициативата в подкрепа на грамотността.

Кът Бисерче вълшебно е част от кампанията Чети с мен, организирана от Министерство на културата в партньорство с Министерство на образованието, Столична община и широка коалиция от партньори, ангажирани с проблемите на четенето и грамотността. Кампанията се провежда под патронажа на Президента на Република България – г-н Росен Плевнелиев, който е патрон и на наградата Бисерче вълшебно.

Tags:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *