One Dance Week за деца

02

31 август, неделя, 14:00 и 16:00, Дом на културата Борис Христов, Пловдив

записванията стават на адрес dance@edno.bg с тема: детско ателие (съответното име на ателието)

Представете си място, на което можеш да стъпваш по капки роса и те да издържат тежестта ти. Да се събудиш в ледена пещера, да посвириш с крака на гигантска маримба, да се залуташ в тревен лабиринт, който всяка твоя стъпка прави все по-оплетен, да поиграеш с лотоси на гоненица в омагьосано езеро, да бъдеш цвете, което разцъфва, а когато се умориш, да се сгушиш в някое огромно листо на дърво. И накрая дори да получиш аплодисменти!
Тъкмо това ще се случи с децата и техните придружители по време на представлението на италианската танцова компания TPO Японска градина. На 31 август те ще имат две срещи с пловдивската публика в рамките на One Dance Week – от 14:00 и от 16:00 в Дом на културата Борис Христов.
Спектакълът е визуална приказка с танц, вдъхновена от красотата на японските градини, които пресъздават в миниатюрен вариант някои от най-красивите кътчета по света. Разказва легендата за Широ – любопитно и смело момче, което решава да види какво има отвъд родното му планинско селце, тръгва на дълго пътешествие и става първият японец, достигнал океана. Приказката неусетно прелива в танц, на фона на постоянно променящи се пейзажи с поразителни форми и красота. Когато се завръща у дома, Широ е толкова впечатлен от видяното, че не успява да го опише с думи. Хрумва му да го пресъздаде в приказна градина. Неговите разкази се проектират върху вълшебен килим, оборудван със специални сензори. Тогава на сцената се поканени малките зрители, които стават съавтори на тази танцова приказка и с всяко свое движение режисират визуалния и звуков разказ.

Освен Японска градина, детската публика на One Dance Week ще има среща и с българската компания Pop&Roll и техния спектакъл БЕЗ-Крайно, който смесва елементи от стрийт и съвременни танци.

А най-запалените по танца могат да се запишат на което и да е от безплатните ателиета на фестивала:
Класически балет с Дуенде, 3 септември, 18:00 – 19:00, ул. Цар Георги Тертер 23
Латино танци с Casa De Baile, 2 септември, 18:00 – 19:00, клуб Библиотеката
Хип-хоп танци с TheCenter, 28 и 29 август, 18:30 – 19:30, Дом на Културата Борис Христов
Съвременни танци, 1 и 2 септември, 17:00 – 18:00, ул. Тодор Александров 94
Локинг с Николай Камишев, 6 септември, 19:00 – 20:00, пл. Стефан Стамболов 1

 

Tags:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *