Приказки с оркестър

 

Prikazki_s_orkestur

за деца от 3 до 11 години

26 октомври, неделя, 11:00, зала България (ул. Аксаков 1)

билети от 10/20/30лв в мрежата на ticketpro и eventim

Имало едно време… така започва всяка приказка, предавана от уста на уста през вековете до днешни времена, дори и в приказките, разказвани в 3D и 4D анимации. Именно фаворизирането на така популярните вече „няколко D” формати и запълването на съзнанието на децата с всякакви чуждоземни герои и героини, извиращи от малкия и големия екран, провокира група млади български продуценти да създадат Приказки с оркестър. Спектакълът е създаден за деца от 3 до 11 годишна възраст по сюжета на българската народна приказка Тримата братя и златната ябълка. В него малчуганите имат възможност да се запознаят с три изкуства – музика, театър и рисуване. Историята се разказва от двама актьори, голям оркестър от класически и фолклорни инструменти, диригент, както и художници, които сътворяват приказката чрез картини.

Спектакълът е специално разработен от екип детски психолози, педагози, музиканти, театроведи, сценаристи и актьори и цели да развива индивидуалното възприятие и въображението на децата от най-ранна възраст. В реално време на сцената се срещат музика, актьорска игра и изобразително изкуство, за да провокират детската публика и нужната за всяко дете фантазия.
Приказки с оркестър не е концерт или опера, не е театър, нито анимационно филмче, а вълнуващо преживяване. Заповядайте на 26 октомври от 11:00 часа в зала България, където най-интересна за децата ще бъде играта с въображението.

Tags:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *