Лятна академия в НХА

nha

за деца и ученици от 6 до 15 години

от 1 август, петък,  до 31 август, неделя – всеки делничен ден от 09:00 до 13:00 и от 14:00 до 18:00, Национална художествена академия (ул. Шипка 1)

цена – 25лв на ден

за контакти – Мария Ландова, организатор

(02) 988 07 65;  088 8 148 715; m.landova@nha-bg.org

Този петък, 1 август, от 09:00 стартира петото издание на Лятна академия за деца и ученици – август 2014. От сутринта деца и студенти ще започнат трескава подготовка за празника. Както винаги, ще има балони и музика, но този път дворът на Художествената академия ще се превърне в светилище на изкуството с три големи тотема, които децата ще направят. Самите те ще се преобразят в приказнифеи и елфове с помоща на студенти от НХА.

През месец август деца от различни възрасти ще се докоснат до уникалната атмосфера в ателиетата на Националната художествена академия. Под грижите и ръководството на студенти и преподаватели от Академията ще бъдат осъществени разнообразни учебни занятия, уъркшопове, презентации, посещения на галерии и музеи, както и многобройни колективни и творчески задачи. Реализираните задания по живопис, скулптура, графика, керамика, текстил, илюстрация и др. ще са съобразени с индивидуалните особености на децата, следвайки методиката на обучение по изобразително изкуство в съответната възрастова група.

Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на Фондация Св. Пимен Зографски към НХА и е предназначена за деца и ученициот 6 до 15-годишна възраст. Всеки делничен ден през август, от 9:00 до 13:00 часа и от 14:00 до 18:00 часа в ателиетата и в дворното пространство на НХА младите художници ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват. Организираните занятия създават възможности за получаване на умения в следните творчески направления: академично; експериментално; пленер, посещения н амузеи и галерии, хепънинг. Финалът на Лятната академия се отбелязва с изложба-хепънинг в галерия Академия на НХА. Експозицията, която ще бъде открита на 25 август, ще включва най-добрите постижения на участниците в Лятна академия за деца и ученици 2014.  На тържеството при откриването на изложбата ще се връчат и дипломи за участие, награди и подаръци.

За втора година в детската лятна академия ще бъде включен модул Заедно, който дава възможност на деца в неравностойно положение да участват в творческите дейности. За занятията с децата този модул Академията осигурява квалифицирани специалисти.

 

 

 

Tags:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *