Приказки за симфоничния оркестър

Maxim

31 май, събота, 11:00, зала България (ул. Аксаков 1)

цена на билета – 6лв (на касата на зала България, 02 987 76 56, работно време: 09:00 – 22:00) и на ticketplus.bg

Фортисимо Фамилия готви грандиозен спектакъл, с който ще отбележи финала на втория сезон на вече набралата популярност програма за деца и родители.

Приказки за симфоничния оркестър е своеобразен бал, на който всички вече познати музикални инструменти са поканени от диригента Максим Ешкенази да засвирят заедно. Гласовитият тромпет ще танцува с нежната флейта, драматичната цигулката ще последва динамичните звуци на пианото, тубата и тромбонът отново ще заговорят на един език. На бала на музикалните инструменти ще бъдат и арфата, перкусиите, фаготът, виолата, контрабасът, обоят, валдхорната, виолончелото, кларинетът.

Vlado

Балът на музикалните инструменти ще се окаже много по-забавен отколкото пиршествата във всяка друга приказка, защото негови домакини са актьорът Владимир Карамазов и актрисата Богдана Трифонова. Любимецът от Народния театър ще се предреши като своенравен разбойник, а коя приказна героиня ще се окаже харизматичната водеща от БГ Радио, ще разберем съвсем скоро. Децата ще разкрият една от най-дълго пазените тайни – тази на диригента-магьосник и ще разберат как една малка диригентска палка успява да накара музикантите да сътворят прекрасна мелодии заедно.

 

Tags:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *