Образователни книги

май 16, 14 • slider, КнигиNo CommentsRead More »

Everything_Castles_COV_BG.indd

Две нови образователни книги на National Geographic Kids могат да се открият вече в книжарниците у нас благодарение на издателство Егмонт. Това са Всичко за замъците и Всичко за скалите и минералите – и двете на стойност 7,99лв.

Изданията, подходящи за деца над 8-годишна възраст, съдържат любопитна и полезна информация, поднесена по увлекателен и забавен начин. Те ще се превърнат в техен безценен помощник в предмети като Човек и общество и Човек и природа.

Всяко от изданията в поредицата Всичко за на National Geographic Kids съдържа над 100 изображения, кът на изследователя с истории и съвети от практиката, редица забавни факти, карти и информационни материали, фотографски диаграми. В тях се откриват галерия със снимки, любопитни сравнения, снимка от работния процес, интерактивен кратък речник и още много. Книгите със сигурност ще привлекат вниманието и разпалят въображението както на децата, така и не техните родители.

С Всичко за замъците малките читатели ще се разходят из замъци в компанията на лордове и дами и ще се запознаят с шутове, икономи, пажове и придворни дами. Ще препускат сред факти и митове за смели рицари на бели коне, огнедишащи дракони, заключени в кули принцеси и за пълни с бълбукаща мазнина котли. А накрая ще могат да проверят своя благороднически интелект и да узнаят какво са научили.

Everything_Rock-CVR

Благодарение на Всичко за скалите и минералите младите изследователи ще научат за какво се използват магмените, метаморфните и седиментните скали. Ще проучат как се оформят кристалите и как се създават фосилите. И ще шлифоват разликата между кварц и кристали, а след това ще проверят своите геоложки познания.

 

Tags:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *