На цирк за 1 юни

Cirk Sofia

без възрастови ограничения

1 юни, неделя, 18:30, бул. Скобелев до мол София

На детския празник 1 юни възроденият български Национален цирк София кани всички малки и големи почитатели на зрелищните изкуства под шапитото си на бул. Скобелев до мол София в Зона Б5 точно в 18:30 Освен кметът на София – г-жа Фандъкова, на откриването на обновеното съоръжение ще присъства и ветеранът на цирковото изкуство у нас Кръстьо Първанов – единственият роден носител на голямата награда Златният клоун от фестивала в Монте Карло и бивш директор на прочутия в миналото цирк.

Първото национално турне на представителното пътуващо шапито стартира в подкрепа на кандидатурата на София и югозападен регион за Европейска столица на културата 2019. Собственикът на цирка Силвестър Лолов и артистичният директор Драгомир Драганов обещават на зрителите бляскава атмосфера и завладяващи емоции под купола. В международната програма на цирка дебютират най-младите български надежди на обичаното изкуство. Участват артисти от Германия, Австрия и Русия.

Feri Yanakiev

След дълго отсъствие на манежа се завръща известният клоун Фери Янакиев, чийто баща е дългогодишния артистичен партньор на легендарния Тошко Козаров. Основен акцент в шоуто обаче имат номерата с дресирани животни. В Цирк Софи“ те са 25 вида – зебри, двугърби и едногърби камили, тибетски якове и африканско ватуси, огромни алигатори, арабски коне, лами, понита и много много други. Невижданото досега изобилие със сигурност ще провокира любопитството на най-малките зрители за които организаторите има наистина уникално предложение. В чест на официалното откриване на цирка, по време на целия софийски гастрол билетите за едно дете до 7 години, придружено от един възрастен ще струват общо 10 лева. Представленията ще бъдат в сряда, четвъртък и петък от 18:30, а в събота и неделя от 16:00 и от 18:30.

 

Tags:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *