Детски салон на изкуствата

КОТАРАКЪТ  В ЧИЗМИ_2

без възрастови ограничения

от 29 май до 26 юни, НДК

За поредна година традиционният фестивал Салон на изкуствата отделя специално внимание на най-младата си публика. Куп изненади и интересни събития очакват малчуганите през май и юни в Националния дворец на културата.

Детската програма започва на 29 май, четвъртък, от 19:00 в кино Люмиер с премиера на балетния спектакъл Котаракът в чизми. Хореографията е на голямата българска балерина Красимира Колдамова, която тази година празнува 75-годишен юбилей. Спектакълът е от деца за деца, както твърди самата Колдамова и допълва, че за първи път популярната приказка на Шарл Перо вдъхновява балетна постановка. За пропусналите премиерата са предвидени още две дати – 3 и 4 юни (вторник и сряда) отново от 19:00 в Люмиер.

DECA

Вълнуващите емоции за дребосъците продължават на 7 юни, събота, между 11:00 и 18:30 в парковото пространство пред Зала 6, където ще се завихри истински детски празник. Цял ден изпълнен със забвления и игри очаква малчуганите, които ще могат да илюстрират книга, да моделират глина, да танцуват, да участват в създаването на театрален спектакъл и дори да станат част от анимационен филм.

Интересни рисунки ще бъдат показани в единадесетата годишна изложба на деца от ателие Приказен свят с ръководител Татяна Антонова. Те ще могат да се видят от 1 юни, неделя в Арт галерия НДК. Откриването е в 11:30.

В програмата е включено и Национално изложение на художествени училища – Сектор Арт, което ще се проведе между 20 и 26 юни в Мраморно фоайе на НДК, от 10:00 до 18:30.

 

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *