Детска радост

totem-1920x1080-eskino

за деца от 5 до 12 години

1 юни, неделя, Bulgaria Mall (бул България 69)

вход свободен

В Програмата тачим Деня на детето най-малко по две причини – първо, понеже вярваме, че във всеки от нас все още се спотайва по един безгрижен хлапак и второ – защото страшно ни допада начина, по който малките хора откриват и възприемат света. Точно заради това отбелязваме празника грандиозно и шумно с ЕСКИНО – 4-часово забавление за деца и родители на партера в Bulgaria Mall и специалното участие на Гери Турийска (с нейната Пощенска кутия за детски приказки), Силвия Лулчева (и оперната приказка Вълшебната флейта) плюс суинг дивите Sentimental Swingers и Lindyhop.bg.

Събитията
Купонът започва под шапката на нашия детски блог KIDS Програмата на 1 юни точно в 12:00 и ще се вихри чак до 15:30 с куп изненади и награди (от Ескимо, сладкарница Amelie, Кока Кола България, Кубети, Credo Bonum и Biotrade) за най-изобретателните участници. Разбира се, всички хлапета са добре дошли на минифестивала, но на тези между 5 и 10 години най-силно препоръчваме четенето на чудесната книга Приказка за Вълшебната флейта, придружена от диск с музикални извадки от едноименната опера на Моцарт и с фантастичните илюстрации на Пенко Гелев.

Малко по-големите (от 8 до 12 години) са поканени да се включат в детското издание на Пощенската кутия за приказки, събираща авторски текстове, написани от малчугани, които ще бъдат прочетени от Драго Симеонов, Ахинора, Мая Бежанска и още куп популярни личности.

Подозираме, че сред учениците на възраст между 7 и 15 години най-голям интерес ще предизвика появата на екстравагантните дами от Sentimental Swingers, които ще ги въведат в тънкостите на суинг културата с няколко от емблематичните си парчета и с открит урок в същия танцувален стил, организиран съвместно с танцьорите на Lindyhop.bg.

За една добра кауза
По традиция благотворителността ще присъства и в настоящата инициатива на KIDS Програмата. Съвместно с момичетата от Sentimental Swingers решихме да направим празника на група малчугани от домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа малко по-специален и ги поканихме за почетни гости на забавния маратон.

 

Tags:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *