Финалът на Фортисимо Клас

апр. 4, 14 • slider, МузикаNo CommentsRead More »

Fortissimo_Class_Hari Eshkenazi

11 април, петък, 10:30 и 12:30, Зала България (ул. Аксаков 1)

Концертите на Фортисимо Клас в страната са специално подготвени за децата в училищата, участващи в програмата. Билети се продават единствено за концерта от 12:30 на 11 април в София.

Следващия петък, 11 април, в зала България започват заключителните концерти на Фортисимо Клас. Те ще продължат до края на месеца в общо седем града – София, Разград, Шумен, Русе, Варна, Плевен и Пловдив, градовете, в които през учебната 2014 гостува националната образователната програма по класическа музика за четвъртокласници Фортисимо Клас. Програмата, която се провежда с подкрепата на фондация Америка за България, запознава учениците с основите на класическата музика, като им показва най-важните инструменти в един симфоничен оркестър.

С приключването на учебната година Хари Ешкенази, директор на Фортисимо Клас, и неговият екип организират национално турне от заключителни концерти за учителите и учениците, участвали в часовете на програмата. Във всеки от градовете на Фортисимо Фест гостите ще бъдат посрещнати от виртуоза и солист Веско Ешкенази, диригента Максим Ешкенази и великолепни водещи – комични актьори и звезди от телевизионния екран. Водещите ще имат приятната задача да поддържат настроението в залата и да въвличат децата в активно участие по време на концертите.

Откриващите концерти ще бъдат два – от 10:30 и 12:30, на 11 април, петък, в Зала България в София с водещи Любо Нейков и хип-хоп звездата Криско, който е подготвил свой хит с нов оркестров аранжимент специално за събитието. Преди него, обаче, гостите ще бъдат въведени в историята на музиката още от древни времена, ще преминат през тайните на вековете, ще станат свидетели на приключенията на Карибски Пирати, ще поиграят с музиката на най-продаваната игра Angry Birds, ще се запознаят с великите композитори Щраус, Вивалди и Чайковски и ще стигнат чак до космоса с мелодиите на Междузвездни войни.

След концертите в София, Фортисимо Клас ще посети Драматичен театър, Разград (14 април), концертна зала Проф. Венета Вичева, Шумен (15 април), Доходно здание, Русе (16 април), Драматичен театър, Варна (17 април), Драматичен театър, Плевен (23 април), Държавна опера, Пловдив (25 април)

Вече четвърта година програмата Фортисимо Клас успешно приключва учебната година в 40 държавни училища с грандиозен финал от концерти, съпроводени с хумор и приятни моменти. Философията на Фортисимо Клас е млади и талантливи музиканти да представят на деца в 4-ти клас класически инструменти и да провокират интереса към класическата музика с разговор на техния език – чрез игри, приказки, забавление и музикални експерименти. До момента близо 5000 деца са участвали в програмата

 

 

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *