И победителят е…

апр. 11, 14 • slider, ИзкуствоNo CommentsRead More »

Risunkata-pobeditel

14-годишната художничка Даниела Ганчева от красивия възрожденски град Трявна спечели шестото поред издание на Националния конкурс за детски рисунки Рецептите на баба. Нейната творба бе предпочетена от авторитетното жури, което имаше трудната задача да разгледа и оцени рисунките на стотици деца от всички области на България и от чужбина. Талантливото момиче е възпитаничка на Център за социална интеграция и рехабилитация в Трявна.

Рисунката на Даниела става официален плакат на Националния кулинарен фестивал Пъстра трапеза на гости на моя град за 2014 и ще обиколи цялата страна заедно с пътуванията на фестивала.

Вкусният конкурс, организиран от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 в партньорство с Националния дворец на децата, е част от календара за извънкласни дейности на МОН.

Сред творците, които присъстваха на журирането, бяха Греди Асса, Иван Русев, носител на наградата Пазител на традициите 2013, младата художничка Ивона Василева, номинирана за престижния приз през 2013, рекламният специалист Жюстин Томс, журналистката от радио България на БНР Албена Безовска, Мариета Недкова, носител на Пазител на традициите 2011, Виктория Йосифова от Любословие.бг, Веселка Илиева, преподавател в Националното училище по художествено и приложно изкуство, Марица Пашмакова – учител, Тодор Борисов и Пеньо Иванов, председател на А.Р.И.З.-7.

 

 

Tags:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *