Детски събития във Френския институт

7342_frinst_outdoor_1185x1750_am-01-copy

пл. П. Р. Славейков 3

от 23 април, сряда – до 27 април, неделя

вход свободен

В рамките на своята инициатива Дни на отворените врати (от 23 до 27 април) Френският институт в България организира куп вълнуващи събития, доста от които са насочени към малчуганите.

На 24 април между 10:00 и 12:30 имате възможността да се включите в игра с жокери за 8-13 годишни деца. Това е състезание за ученици от езиковите училища, което ще им позволи да опознаят Френския институт и да играят на френски. Същия ден от 14:30 сте поканени на концерт на хора на френската гимназия Алфонс дьо Ламартин и оркестъра на Общинската музикална консерваторията в Курбовоа. В програмата ще чуете опера Чикидан от Етиен Перюшон, догорянска сюита за детски хор, солисти деца и оркестър, вариете, госпел и рок – версия за хор и оркестър.

За 25 април между 10:00 и 12:30 е предвидена още една игра с жокери във Френския институт. Този път тя е предназначена за ученици от 9-ти клас на езиковите гимназии, които ще преживеят състезание и задачи, за да се забавляват на френски.

На следващия ден, 26 април от 12:00 може да се включите в състезание по диктовка с агради за най-добрите, а на 27 април от 11:00 нататък ви очаква рисуване, изработване на бижута, маски, занимания по архитектура, направа на цветя от хартия и не на последно място – театрално представление с най-обичания френски литературен герой Малкия Никола.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *