Конкурс Рецептите на баба

Retseptite na baba 2014

Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 ни напомня, че остава само един ден до финала на шестия поред конкурс за детски рисунки на кулинарна тематика Рецептите на баба. До събота, 29 март включително, всяко дете на възраст до 14 години може да изпрати творбата си на адреса на Националния дворец на децата (гр. София, бул. Александър Стамболийски191).

Рисунките трябва да са с размер Блок 4, нарисувани с пастели, флумастри, водни боички. Необходимо е всяка рисунка да е придружена с имената на младия автор, както и следните данни: имена на детето и родител/учител, училище/школа/детска градина, адрес с пощенски код, телефони и електронна поща за контакт.

Конкурсът се организира от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7, съвместно с Двореца на децата, и е част от календара за извънкласни дейности на Министерството на образованието и науката.

На 4 април, петък журито, съставено от художници, творци и журналисти, ще избере най-добрата рисунка, която ще стане плакат на кулинарния фестивал Пъстра трапеза за 2014. Победители ще бъдат определени и във всяка възрастова група, а рисунките стават част от пътуваща изложба.

Тържествената церемония по награждаването на победителите ще бъде на 11 април в Националния дворец на децата.

До 29 март децата могат да участват и в литературния конкурс Рецептите на баба с писмени творби на тема български кулинарни традиции. Те също се изпращат на адреса на Националния дворец на децата в София.

 

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *