Акордеонен концерт на възглавници

site-cover-akordeonen

9 март, неделя от 11:00 и 17:00, Съюз на архитектите, Кракра, зали 11 и 2

Цени на билети– възрастен 20лв, дете – 5лв, максимална цена за семейство – 35лв

Предварителна резервация, която можете да направите тук или на tickets@modo.bg

Колко концерта с акордеон сте посещавали? Изненадващо или не, оказва се, че този инструмент разполага със значителен класически репертоар. Виртуозни, танцувални и мелодични пиеси ще прозвучат на следващия Акордеонен Концерт на възглавници тази неделя, на 9 март от 11:00 и от 17:00.

Специално за събитието пристига знаменитият полски акордеонист Клаудиуш Баран. Той е завършил полската музикална академия Фредерик Шопен и парижката консерватория Пол Дюка. Инструменталистът печели първи награди в акордеонни конкурси в Катовице (Полша), Кастелфидардо (Италия) и Париж (Франция). Свирил е в най-престижните полски фестивали и е солирал с десетки оркестри по света. В момента преподава в академията Фредерик Шопен, където е и декан на инструменталния факултет.

В програмата ще прозвучат известни произведения за акордеон от руски и полски композитори, както и носталгичната Кордоба на Албениз и приказният Танц на бонбонената фея из балета Лешникотрошачката от Чайковски. Краят е специално подбрана за нашата публика – Българска сюита от Вячеслав Семьонов.

 

 

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *