Джаз за деца

veseto

16 февруари, неделя, 11:00,  Студио 5, НДК

вход за деца – 3лв, за възрастни – 5лв

Имате любима детска песен, но когато я запеете, се сещате само за първия куплет? Не е нужно да използвате Google, за да намерите целия текст. Тази неделя в Студио 5 ще отговорят на вашите търсения – Вероника Христова и нейният хор ще възродят най-красивите и позабравени български детски песни.

Вероника е джазова, оперна и фолклорна певица, както и детски педагог. Завършва поп и джаз пеене в класа на Ангел Заберски – старши и народно пеене в класа на известната народна певица – Вълкана Стоянова. Пяла е по цял свят с оперни състави, народни ансамбли, поп и джаз формации. През 2008 се установява в град Ихтиман и там започва преподавателската си дейност. Създава няколко групи, с които се занимава и в момента, а най-новата от тях ще представим тази неделя. Очакваме с интерес срещата на джаза и автентичния фолклор в изпълненията им. Специално за събитието в неделя са подготвили както детски, така и популярни песни, които ще зазвучат джазово с любезната подкрепа на непорастващите деца:

Венцислав Благоев – тромпет

Теодор Петков – пиано

Димитър Благоев – китара

Димитър Карамфилов – контрабас

Атанас Попов – барабани

Както винаги, към джем сешъна ще се присъединят всички бъдещи и настоящи импровизатори с най-различни причудливи перкусии, песни и танци.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *