Детски форум

casa di maya

За деца от 6 до 10 години

8 март, събота, 17:00, ул. арх. Йордан Миланов 4

Цена на заниманието: 60лв (включва 5 тренинга + 1 открит урок, групата стартира при минимален брой 4 деца)

Следващата събота, 8 март точно в 17:00 в Къщата за четящи хлапета започва новото занимание за хлапета между 6 до 10 години – Детски форум Приказка без край. То включва поредица от тренинги, създадени, за да подкрепят и развият творческото мислене, артистичността, самопознанието и емоционалната интелигентност на децата. Идеята на форумът е да създаде среда, в която малките се чувстват свободни да се забавляват и да създават неочаквани, но потенциално блестящи идеи. Органицаторите обещават да го постигнат с помощта на игри, мисловни провокации, детска философия и, разбира се, добро настроение.

Всяко занимание включва няколко основни елемента:

– Гимнастика за мозъка – цикъл упражнения, при които чрез мускулна активност се стимулира позитивно мозъчната дейност.

– Мисловни упражнения – целящи да разчупят рамките на ежедневното мислене като го порвокират

– Игри на въображението – при които участниците попадат в различни ролеви ситуации, използвайки сценичен реквизит и силата на въображението си.

Освен гарантираното забавление, децата в групата работят за изграждане на добро самочувствие, развиване на умения за работа в екип, стимулиране на лидерски умения, опознаване на източниците на лична мотивация, формиране на активна позиция и стремеж за развитие, по-добро разбиране на себе си и другите.

Програмата е базирана на развиващи практики, които използват интерактивни игри и упражнения от Brain Gym (специфична гимнастика, фокусирана върху оптимизиране на мозъка, целяща подобряване на способността му да учи), Едуард де Боно (създателят на идеята за латералното – творческото и нетрадиционно мислене) и Философия с деца (утвърдена и вече добре позната в България практика, целяща да провокира любопитството на децата към света и начина, по който той функционира).

 

 

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *