Творческо писане

tvorchesko pisane

Всяка последна събота на месеца в рамките на учебната година (до 31 май 2014) в Къщата-център за малки изследователи (Гео Милев, ул. Манастирска 2 Б) отваря врати за всички бъдещи писатели (над 9-годишна възраст). В урeчения ден между 13:00 и 15:00 за децата се организира курс по творческо писане с възможност за удължаване на времето при необходимост.

Водещ на заниманията е Мария Лале – магистър в Софийски университет в специалността Творческо писане, баклавър в специалностите Културология и Предучилищна и началноучилищна педагогика, автор на различни публикации – разкази, стихотворения, есета и статии, интервюта. Понастоящем работи по проект за книга с тематика насочена към по малките читатели – детските приказки. С богат педагогически опит и силно желание за работа с деца.

Творческото писане дава свобода на въображението и представлява умението да пресъздаваш истории, образи и герои, така че да съумееш да сътвориш твой личен литературен свят. Това е артистичн акт на писане, при който акцентът е да събудиш в себе си писателя. Целта е да се изразяват мисли, чувства и емоции, като по този начиш освободиш пространство за твореца в теб с помощта на езика и думите.

Курсът има за цел да запознае децата с различните литературни жанрове – разказ, новела, сценарии, поема и т.н. и да провокира всеки от участниците да намери това, което го вдъхновява за творчество. Ще се пишат приказки, стихотворения и ще се измислят нови фантастичи светове. Игри и уроци ще се слеят в света отвъд думите, където фантазията ни учи да разказваме истории.

Заниманията са насочени към хлапета в училищна възраст-1-7 клас, но и по-малките малчугани могат да се включат. Курсът е подходящ и за големите „писатели”, които имат необходимост от това да разказват истории и да си сътрудничат с детското въображение.

 

необходими материали – бели листа, тетрадка, тефтер и химикал или молив, ако нямате ще ви осигурят

цена – 15лв на посещение

брой на участници – до 10

за записване – laleva.maria@gmail.com

 

Tags: ,

One Response to Творческо писане

  1. Страхотна инициатива и начин децата да изразят и развият потенциала си свободно, без притеснение. Дъщеря ми е на 8, много обича литературата и да чета различни книги, но се притеснява да се включи в това начинание. Интересува ме дали може да дойдем като зрители първоначално, а ако се отпусне да се запише следващия път? Още като малка обичаше да преразказва приказките, с които сме я приспивали и мисля, че литературата може би е нейното призвание…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *