Най-музикалната книга

Kulturni-perspektivi_Detska-staia_cover-first

Фондация Културни перспективи прави страхотен подарък на почитателите на музиката от всички възрасти. От днес, 23 януари (само няколко месеца след официалната премиера на Приказка за вълшебната флейта) на книжния пазар излиза новата книга от поредицата Музика в книга – Детска стая, посветена на едноименния цикъл от 7 песни на руския композитор Модест Мусоргски. Книгата излиза на български в превод от Иван Тотоманов, а  великолепните илюстрации са дело на Юлиян Табаков.

Detska staia_press foto

В специалното издание ще откриете още диск с песните на Мусоргски, изпълнени от създателя на Културни перспективи – оперната певица Ина Кънчева. Аудиозаписът включва и оригиналните текстове на руски език, прочетени от Михаил Заимов. Заедно с книгата в книжарниците (Сиела, Гринуич, Приятели и Хеликон) и отбраните столични галерии, в които се продава тя, ще могат да се купят и специалните играчки от лимитираната серия към изданието. Това са конче и кукла, изработени от първокачествени материали на ръка – точна реплика на играчките на двамата главни герои в книгата

Появата на книгата е свързана и с една голяма благородна кауза – чрез средствата, събрани от продажбата й, Детска стая ще подкрепи усилията и целите на Фондация Искам бебе, за да има повече деца в България.

 

 

 

Tags:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *