Конкурс Рецептите на баба

ян. 15, 14 • slider, ИзкуствоNo CommentsRead More »

Retseptite na baba 2014

Конкурсът за детски рисунки на кулинарна тематика Рецептите на баба, организиран от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7  стартира за шеста поредна година на 16 януари, четвъртък. Националната надпревара, в която хлапетата претворяват кулинарните традиции на България, е част от календара за извънкласни дейности на Министерството на образованието и науката и се провежда с подкрепата на Националния дворец на децата в София.

Както всяка година, отличените рисунки ще обиколят България под формата на пътуваща изложба, която придружава гостуванията на Националния кулинарен фестивал Пъстра трапеза на гости на моя град, а най-добрата от тях ще стане плакат на пътуващия форум, който изследва кулинарните традиции на страната.

Събирането на рисунките започва на 16 януари, четвъртък на адреса на Националния дворец на децата (бул. Александър Стамболийски 141), а крайният срок за изпращане е 29 март 2014. Журирането е на 4 април 2014, а награждаването на победителите ще бъде на 15 април 2014 в Националния дворец на децата.

В конкурса могат да участват деца от цялата страна на възраст до 14 години, а творбите им ще бъдат разпределени и оценявани в три възрастови групи – до 6 години, от 7 до 10 години и от 11 до 14 години. Рисунките трябва да са с размер Блок 4, нарисувани с пастели, флумастри, водни боички. Необходимо е всяка рисунка да е придружена с имената на детето, както и данни за контакт: имена на родител (учител/училище/школа/детска градина), адрес с пощенски код, телефони и електронна поща за контакт.

Паралелно с това, за трета поредна година ще тече и литературният конкурс Рецептите на баба, в който могат да участват писмени творби на тема български кулинарни традиции. Творбите се изпращат също на адреса на Националния дворец на децата в София.

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *