Музейко

Muzeiko_Maket

Най-големият детски научен център в Източна Европа ще бъде построен у нас и ще се казва Музейко. Съоръжението е проект на фондация Америка за България и голяма мечта на всички свои създатели. Детски научен център от последно поколение, Музейко ще бъде изграден в следващите две години в София върху разгърната площ от 3500 кв.м., (на територията на община Студентска, между Техническия и Минногеоложкия университет, в непосредствена близост до метростанция Г. М. Димитров) 2000 кв.м. от които – пространство за интерактивни игри, които да събуждат любопитството на децата към наука, инженерство, екология, комуникации и изкуства, и да подпомагат по увлекателно-игрови начин желанието на малките да учат.

Създаден за основна аудитория от деца между 6 и 10 години, Музейко ще отвори врати не само за тях, но и за техните родители, възпитатели и учители, както и за по-малките им братчета и сестричета. Сред дългострочните цели на детския научен център е малчуганите да идват тук заедно със свои роднини, приятели и преподаватели, и в истински близо,интуитивно общуване, да пътуват с тях през времето и пространството.

Muzeiko_Deca

В момента стартира самото строителство и производството на интерактивните игри. Очаква се Музейко да посрещне своите първи посетители в средата на 2015 г. Концепцията за сградата на детския научен център – екстериор и интериор, е разработена от Lee Skolnick and Design Partnership (Лий Сколник, skolnick.com), американска архитектурна компания, специализирана в създаването на музеи. Пространството около Музейко ще бъде парк с богато озеленяване и много детски забавления на открито.

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *