Еко работилница

eko rabotilnica

Всяка събота от 11:00 Книжен център Гринуич (бул. Витоша №37) организира еко работилница за деца. Събитието вече се превърна в част от културната програма на книжния център и стана едно от любимите на най-малките посетители.

Еко работилницата е насочена към дребосъците над 5-годишна възраст, а темите са съобразени със сезона и празниците. Децата сами изработват различни предмети от рециклирани материали и си тръгват щастливи с измайстореното. Гринуич осигурява всички материали за участващите деца, които предварително са записани от родителите си на касите на книжарницата през седмицата. Цена на един билет – 12лв.

Програмата е планирана месец предварително, а в специално кътче в Гринуич са изложени предстоящите и вече минали теми.

Целта на работилницата е децата да се забавляват, да имат възможност да развихрят въображението си, а родителите да имат време за разходка из книжния център и кратка почивка. В продължение на един час художничката Симона Каракостова и нейните асистенти от екипа на еко работилницата рисуват, апликират, изрязват, лепят и превръщат стари и ненужни предмети в произведения на изкуството. Темите са подбрани така, че да са интересни и занимателни за деца над 5 години. По-малките участници също също са насърчавани сами да усвоят техниките и да творят. Всяка стъпка от процеса на майсторене се обяснява подробно, за да могат малчуганите да направят и сами предметите вкъщи.

 

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *