Как да говорим драконски

сеп. 8, 13 • КнигиNo CommentsRead More »

 

How-to-Speak-Dragonese-49949-500x334

В една прастара шега се разказва следното: загубил се чужденец из София  и помолил за помощ един минувач. Запитал го за посоката на английски, българинът свил рамене. Запитал на френски, пак без резултат. Повторил въпроса на немски, на италиански, отказал се и си заминал. „Ама ти наистина ли не знаеш ни един език“, очудил се свидетел на разговора. „Е, ами този като знаеше четири езика, да не би пък да се оправи?“, отговорил  героят на нашата шега.

Убедени сме, че всеки от вас добре съзнава ползата, която изучаването на чужди езици носи, затова няма да ви говорим за курсове по английски или френски, а за това колко е важно понякога човек да говори драконски. Особено ако този човек е герой на приключенска книга за деца и името му е Хълцук Кръвожадни Херингски Трети. В поредната част от неговите страховити истории (трета) знаменитият викингски герой се качва по погрешка на римски кораб, завладян от дракони, и се сблъсква със самия Алвин Вероломни (разбирайте – най-злият сред злодеите). Безобразието е пълно, когато последният открадва любимото му томче: Как да говорим драконски.

Книжката търсете в книжарниците срещу 10лв., а ако сте изпуснали подвизите на Хълцук, можете да наваксате с първите два тома – Как да си дресираш дракон и Как да станеш пират.

 

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *