Благотворителна кампания „Чудесата са лесни“

Честити са децата, които получават нужното им внимание, та понякога – дори и отвъд. Има обаче малчугани, на които тази простичка радост е отнета. Мислейки за тях, Програмата реши да обвърже своя детски блог със съдбата на ателие Прегърни ме и да й помогне в събирането на средства за онези прекрасни малки хора, които са надарени с особен талант, но са лишени от родителска грижа, на която да се радват.

1231679_598903700166636_1445500575_n

От лятото на 2005 ателие Прегърни ме работи с повече от 300 деца и младежи от три дома на територията на София и областта, които се учат на два занаята и различни техники на приложно изкуство, живопис и иконопис, създали са 80 етнокостюма, 700 картини, 4000 картички, над 6000 мартеници, 200 копринени ангела и парцалени кукли, една илюстрирана Андерсенова приказка, 28 ръчно правени арт книги с Чудесата на Христос, книга КОМИКСИ. Техните произведения са участвали в над 30 изложби и базари и така са стигнали до хиляди възрастни и деца. Измайсторените от тях художествени предмети и дрехи се продават в ателието и така децата получават първите спечелени със собствен труд пари. Ателието е място, където те получават и самочувствие, че могат, учат се да вярват в собствените си сили и да се надяват на щастливо бъдеще.

На страниците на блога ще намерите инфо за последните им изложби: Седем рисувани детски истории и Ателие Прегърни ме отново на път.

scan0005

Целта на Прегърни ме е да подпомогне събирането на средства, необходими за дейността на Ателието, което тези деца толкова много обичат.

За да подкрепите децата на ателие Прегърни ме, изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS ATELIE на номер 17 777 (за абонати на Теленор , VIVACOM и Mtel). За абонаментни дарения и други начини за даряване – www.dmsbg.com.

Цената на SMS е 1лв., но чудото, което може да последва от него е голямо! Ние, от Програмата, се надяваме да ви увлечем в творенето на добрини и да ви убедим, че чудесата действително са лесни!

cover_comiks

С медийната подкрепа на:
logo-programata-p-o-m-previewlogo-kids-preview

metroreklama_orange       bg-mamma      EVA_logo    SMT Logo  investor_corp     logo_View_Sofia      bebok.eu_small     new Menu logo Final_ORANGE      Logo_MTA

2 Responses to Благотворителна кампания „Чудесата са лесни“

  1. […] с големи мечти от творческото ателие на сдружение Прегърни ме ще майсторят на тема Мадоната в изкуството в събота, 19 […]

  2. […] сръчковци  от творческото ателие на сдружение Прегърни ме ще майсторят на тема Есента в творчеството на […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *